Bob's Weblog

The Story of Bob Smit

Archive for november, 2011

Liedje voor Bob

maandag, 14 november 2011

Hoi!
Ik zal mij eerst netjes voorstellen : )
Jan van de Garde, oud collega en vriend van Bob.

Ik schrijf heel veel liedjes en zo kwam er uiteindelijk ook 1 voor Bob uit.
Simone vroeg of ik het liedje (Leef) op deze site wou zetten en natuurlijk doe ik dat met veel liefde.

Zoals bij veel liedjes zit er een verhaal aan vast. Natuurlijk was ik erg onder de indruk van het overlijden van Bob. Het was ook heel dubbel. Bob na het afscheidfeest de hand schudden in de wetenschap dat dit het dan was. Moeilijk. Een paar dagen later kwam de tekst voor het liedje er uit rollen. Dat gaat altijd heel snel, zeker als er veel emotie bij komt kijken. Als of je een luik in je hoofd open zet. Gek genoeg kon ik er toen niet de juiste muziek bij vinden terwijl dat normaal samen gaat. Ik schreef destijds eigenlijk ook nooit in het nederlands en dat kan er ook mee te maken hebben. Ik ben eigenlijk pas dit jaar begonnen met het schrijven van nederlandstalige teksten.

Ik was een paar maanden geleden mijn studio aan het opruimen toen ik de tekst weer tegen kwam. Ik had al wat whisky’s op en was in de juiste stemming en ben met een gitaar gaan zitten en dit keer schreef de muziek zich wel automatisch. De dag daarop heb ik het liedje achter elkaar opgenomen en toen het klaar was had ik er een goed gevoel bij. Meestal ben ik niet tevreden en ga ik naderhand hier en daar nog wat sleutelen maar deze was in 1x naar mijn zin.

Uit een mail van Simone begreep ik dat zij denkt dat ik deze met mijn band heb geschreven en opgenomen maar dat is niet het geval : )
Ik ben nog al autistisch waar het muziek betreft. Schrijven en demo’s maken doe ik helemaal alleen en daar wil ik niemand bijhebben. Ik zit dan altijd in een roes en wil dan door niets en niemand gestoord worden. Hooguit vraag ik achteraf of 1 van mijn muziekvrienden nog een solo wil inspelen. Alleen op de officiële albums mag mijn band meespelen.

Mocht je het liedje ok vinden en andere dingen willen horen dan kan dat op http://www.janvandegarde.nl (klikken op de naam bovenin om binnen te komen). Hier staat van alles en nog wat en ook het nl gebeuren.

Dag allen!
Kus voor Simone & Kjeld.
En ik neem er (weer) 1 op Bob (zijn foto staat op de plank hier in de studio en wij hebben nog wel eens een gesprek).

……..net het hele gebeuren geplaatst en het liedje geupload maar ik zie de mp3 nergens terug komen.
Geen nood. Hij staat hier ook: http://www.janvandegarde.nl/pagina15.html

VandeGarde – Leef

Van Harte

zondag, 6 november 2011

Hay Bobby,

ook namens ons van harte. De hele dag brandt er een kaarsje voor je. Het altaartje, waar jij in staat, wordt wel voller. Ook afgelopen jaar weer met MINIROcK bij elkaar geweest met de vrienden. Werd weer laat met veel, heel veel anecdotes. :-D

We denken aan je ….

Do & Michaël

Proost op je wolk……

zondag, 6 november 2011

Ha lieve Bobby,

Vandaag is het jouw verjaardag. Vanmorgen kregen we een mail met foto van Monique, wandelend met haar honden en in gedachten bij jou. Tom, Hedwig en Mandy lieten via de sms weten dat ze het glas op je heffen. Kortom, 6 november blijft een bijzondere dag.

Op 1 juli dit jaar ben ik Franc gaan eten, het blijft een dag om bij stil te staan. Kjeld had een feest en vond het overigens onzin om te gaan eten ter ere van jou. Ik kon er wel om lachen. Hij heeft die dag niet nodig, je bent er elke dag. In van alles.
Deze zomer ben ik Kjeld samen naar Italie geweest, missie Bob.
We zijn natuurlijk bij je in Florence geweest. Je pakje shag lag nog onder de steen, dat vond Kjeld hilarisch. Hij heeft er meteen zijn frontje van zijn
I Phone mee gevuld.
Kjeld heeft jouw naam in de steen gekrast. Het was goed om bij je te zijn, het blijft een prima plek.
We zijn naar Latina geweest, in de buurt van Napels, op zoek naar het huis waar je gwoond hebt als klein jongetje. Wat een bijzondere plek is Latina. De huizen staan een paar meter van het zwarte stran en toeristen komen er niet. Het is puur Italie.
Vooraf had Kjeld met Tom de precieze plek opgezocht op Google Earth. Dit bleek niet eenvoudig om te vinden maar we hebben gelopen waar jij hebt gelopen en genoten van dat idee.
Kjeld vond het fantastisch.

Lieve schat, geniet op je wolk en weet dat er altijd wel iemand het glas op je heft.
Kus, Simone