Bob's Weblog

The Story of Bob Smit

Archive for the ‘Weblog’ Category

10 jaar. Er wordt aan je gedacht!

zondag, 1 juli 2018

 

Vriend! 10 jaar is voorbij. Zomaar. En toch proosten we op het leven. Je wordt gemist, maar niet vergeten!

Van Harte!!!

dinsdag, 6 november 2012

Hay Bobby,

van harte man!
We hebben de kaarsjes weer aan en nemen een borrel op je.
Vandaag een sollicitatiegesprek gehad, ik dacht dat moet goed gaan op je verjaardag :-)
Helaas bleek dat niet zo. Volgende keer beter.

Geniet op je wolk, luv joe!

Ruim vier jaar…..

maandag, 30 juli 2012

Ha lieve Bobby,

Geweldig om te zien dat Michael en Do je trouwste fans zijn op je weblog.  Op 1 juli zijn Kjeld en ik uit eten geweest om op je proosten. Er is een nieuwe Italiaan geopend dus dat leek ons een geschikte plek al hebben we bedacht dat jij het niet top zou vinden. Matige kaart. Dat kon jij beter!! Zoals eerder gebeurde waren de lampen in de huiskamer kapot toen we thuiskwamen. Met je humor is nog steeds niks mis.

Het gemis lijkt in de loop van de jaren eerder meer dan minder te worden. Dagelijks ben je gespreksonderwerp, vaak valt het gunstig uit voor je maar wanneer Kjeld er een puinhoop van maakt en me aankijkt of hij water ziet branden wanneer ik er iets van zeg dan betrap ik mezelf er op dat ik uitroep: “Jeetje, nu ben je precies je vader”. Een groter compliment kan ik hem niet geven overigens dus het effect is niet wat ik wens.

Het is heerlijk weer in Italie dus jij geniet, op je wolk.

Dikke zoenen van ons, Kjeld en Simone

 

Another year went by!

zondag, 1 juli 2012

En alweer een jaar voorbij. Aankomende donderdag is het weer MINIROcK. Wordt weer een feestje. Vandaag een kaarsje. We denken aan je.

Nieuw liedje voor Bob

zondag, 4 maart 2012

Was een beetje down en ik mis iemand.
Ging even zitten met een gitaar, ploep.
Liedje. In 1x opgenomen met fouten en al en ik laat ‘m zo.
Jan

VandeGarde – Tijd

Nooit geweten

donderdag, 22 december 2011

Hoi Bobby,

Nooit geweten dat je ook in de muziek zat. Deze kwam ik tegen op het internet.

Liedje voor Bob

maandag, 14 november 2011

Hoi!
Ik zal mij eerst netjes voorstellen : )
Jan van de Garde, oud collega en vriend van Bob.

Ik schrijf heel veel liedjes en zo kwam er uiteindelijk ook 1 voor Bob uit.
Simone vroeg of ik het liedje (Leef) op deze site wou zetten en natuurlijk doe ik dat met veel liefde.

Zoals bij veel liedjes zit er een verhaal aan vast. Natuurlijk was ik erg onder de indruk van het overlijden van Bob. Het was ook heel dubbel. Bob na het afscheidfeest de hand schudden in de wetenschap dat dit het dan was. Moeilijk. Een paar dagen later kwam de tekst voor het liedje er uit rollen. Dat gaat altijd heel snel, zeker als er veel emotie bij komt kijken. Als of je een luik in je hoofd open zet. Gek genoeg kon ik er toen niet de juiste muziek bij vinden terwijl dat normaal samen gaat. Ik schreef destijds eigenlijk ook nooit in het nederlands en dat kan er ook mee te maken hebben. Ik ben eigenlijk pas dit jaar begonnen met het schrijven van nederlandstalige teksten.

Ik was een paar maanden geleden mijn studio aan het opruimen toen ik de tekst weer tegen kwam. Ik had al wat whisky’s op en was in de juiste stemming en ben met een gitaar gaan zitten en dit keer schreef de muziek zich wel automatisch. De dag daarop heb ik het liedje achter elkaar opgenomen en toen het klaar was had ik er een goed gevoel bij. Meestal ben ik niet tevreden en ga ik naderhand hier en daar nog wat sleutelen maar deze was in 1x naar mijn zin.

Uit een mail van Simone begreep ik dat zij denkt dat ik deze met mijn band heb geschreven en opgenomen maar dat is niet het geval : )
Ik ben nog al autistisch waar het muziek betreft. Schrijven en demo’s maken doe ik helemaal alleen en daar wil ik niemand bijhebben. Ik zit dan altijd in een roes en wil dan door niets en niemand gestoord worden. Hooguit vraag ik achteraf of 1 van mijn muziekvrienden nog een solo wil inspelen. Alleen op de officiële albums mag mijn band meespelen.

Mocht je het liedje ok vinden en andere dingen willen horen dan kan dat op http://www.janvandegarde.nl (klikken op de naam bovenin om binnen te komen). Hier staat van alles en nog wat en ook het nl gebeuren.

Dag allen!
Kus voor Simone & Kjeld.
En ik neem er (weer) 1 op Bob (zijn foto staat op de plank hier in de studio en wij hebben nog wel eens een gesprek).

……..net het hele gebeuren geplaatst en het liedje geupload maar ik zie de mp3 nergens terug komen.
Geen nood. Hij staat hier ook: http://www.janvandegarde.nl/pagina15.html

VandeGarde – Leef

Van Harte

zondag, 6 november 2011

Hay Bobby,

ook namens ons van harte. De hele dag brandt er een kaarsje voor je. Het altaartje, waar jij in staat, wordt wel voller. Ook afgelopen jaar weer met MINIROcK bij elkaar geweest met de vrienden. Werd weer laat met veel, heel veel anecdotes. :-D

We denken aan je ….

Do & Michaël

Proost op je wolk……

zondag, 6 november 2011

Ha lieve Bobby,

Vandaag is het jouw verjaardag. Vanmorgen kregen we een mail met foto van Monique, wandelend met haar honden en in gedachten bij jou. Tom, Hedwig en Mandy lieten via de sms weten dat ze het glas op je heffen. Kortom, 6 november blijft een bijzondere dag.

Op 1 juli dit jaar ben ik Franc gaan eten, het blijft een dag om bij stil te staan. Kjeld had een feest en vond het overigens onzin om te gaan eten ter ere van jou. Ik kon er wel om lachen. Hij heeft die dag niet nodig, je bent er elke dag. In van alles.
Deze zomer ben ik Kjeld samen naar Italie geweest, missie Bob.
We zijn natuurlijk bij je in Florence geweest. Je pakje shag lag nog onder de steen, dat vond Kjeld hilarisch. Hij heeft er meteen zijn frontje van zijn
I Phone mee gevuld.
Kjeld heeft jouw naam in de steen gekrast. Het was goed om bij je te zijn, het blijft een prima plek.
We zijn naar Latina geweest, in de buurt van Napels, op zoek naar het huis waar je gwoond hebt als klein jongetje. Wat een bijzondere plek is Latina. De huizen staan een paar meter van het zwarte stran en toeristen komen er niet. Het is puur Italie.
Vooraf had Kjeld met Tom de precieze plek opgezocht op Google Earth. Dit bleek niet eenvoudig om te vinden maar we hebben gelopen waar jij hebt gelopen en genoten van dat idee.
Kjeld vond het fantastisch.

Lieve schat, geniet op je wolk en weet dat er altijd wel iemand het glas op je heft.
Kus, Simone

Time Flies

vrijdag, 1 juli 2011

Hey Pik.

Time flies. Vanavond met mijn ouders naar een restaurant in Julianadorp geweest. Ze zijn 45 jaar getrouwd. Het was erg gezellig. Voordat we daar heengingen nog even een roseetje gedronken op je.

donderdag is het weer MINIROcK. Ik denk dat het de laatste keer is. We gaan weer heen. Moeten even kijken of er nog meer mensen komen. Waarschijnlijk weer een pizza bij de Italiaan vandaan. Met een sambuca vanzelf.
We denken aan je.